Военна база дълбоко във вътрешността на Саудитска Арабия изглежда тества,

...
 Военна база дълбоко във вътрешността на Саудитска Арабия изглежда тества,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия развива програма за балистични ракети?

 Военна база надълбоко навътре в Саудитска Арабия наподобява тества, а може би и създава балистични ракети, в случай че се съди по сателитни фотоси и догатки на специалисти, съобщи AP. 
Агенцията отбелязва, че това може да е удостоверение за тъкмо подобен тип оръжейна стратегия, за каквато Рияд от дълго време подлага на критика основния си районен противник Иран.

Предположенията за такава стратегия се ускоряват в допълнение от мнения на авторитетния саудитски престолонаследник - принц Мохамед бин Салман, който предходната година съобщи, че кралството не би се поколебало да създаде нуклеарни оръжия, в случай че Иран прави това.

Балистичните ракети са способни да пренесат нуклеарни бойни глави до цели на разстояние от хиляди километри, напомня AP.Саудитски държавни чиновници не са дали отговор на молбите за коментар.

Ако Саудитска Арабия разполага с такава стратегия, това може да изостри още повече напрежението в връзките със Съединени американски щати в миг, когато връзките сред двете страни са подложени на тестване поради убийството на саудитския помощник на Washington Post Джамал Хашоги и управляваната от Рияд война в Йемен, отбелязва организацията.
 
 
По публикацията работи: Елена Кирилова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР